Anomalii de functionare institutii

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Propuneri
1. Inaintarea unei petitii oficiale catre o institutie de stat sau catre o persoana juridica trebuie sa se poata efectua azi in era informaticii pe calea Internetului. Institutiile, unele dintre ele, ofera petentilor formulare tipizate prin care acestia isi pot trimite petitiile dar nu li se comunica ulterior acestora numarul de Registratura al intrarii petitiei in institutie. Iar daca aceasta totusi se face, petentul nu are numarul respectiv al Registraturii inscris oficial pe textul petitiei sale pentru o citare ulterioara la nevoie a continutului petitiei. Din acest motiv, este necesara rezolvarea acestui caz printr-un articol de lege.

2. Pe formularul pus la dispozitia petentiilor de catre institutii, sa fie obligatorie prin articol de lege mentionarea termenului limita pentru primirea unui raspuns. Si sa se prevada in lege totodata sanctiuni pentru intarzieri sau neacordarea unui raspuns (caz foarte des intalnit azi).

3. Petitionarii care folosesc regimul de trimitere postala recomandata cu raspuns platit pentru a expedia la destinatie o petitie si introduc in plicul trimiterii si al 2-lea exemplar pentru returnarea acestuia cu numarul Registraturii inscris pe el, sa fie obligatoriu sa primeasca returnat acest exemplar 2 cu numarul de Registratura al institutiei inscris pe el.

4. In relatia pacientilor cu cabinetele medicale ce efectueaza analize de laborator apar uneori cazuri de neadmis in care pacientului, care depune o proba de analiza intr-o zi de vineri, i se spune ca rezultatul il poate avea doar dupa 3 zile lucratoare, adica miercurea viitoare. Va puteti imagina ca pacientul, in stare febrila (39 de grade) sub actiunea unei infectii (urinare de exemplu), nu poate astepta 5 zile (sambata, duminica plus cele 3 zile lucratoare) sa afle rezultatul antibiogramei pentru a schimba la nevoie antibioticul pe care i l-a administrat din precautie medicul de la urgenta. In aceste cazuri, unitatiile medicale care presteaza astfel de acte de analiza trebuie sa lucreze in regim de pompieri ceea ce si propun sa se impuna prin lege, altfel acceptam sa moara omul cu zile. Mie mi s-a intamplat un astfel de caz, ba mai mult, cautand zilnic rezultatul promis de Laborator pe site-ul sau de Internet si ne-aparand vreun rezultat nici miercuri, m-am deplasat la laborator, unde am aflat cu stupoare ca dumnealor asteptau sa vin sa platesc si antibiograma pe care o lucrasera intre timp, intrucat eu platisem doar actul de investigare al prezentei germenilor. Pe site-ul lor insa nici pomenala de o atentionare de felul acesta.

5. In zile acestea se vantura in masmedia existenta unor bacterii ucigase de copii a caror provenienta inca ramane necunoscuta. Si se insista asupra precaritatii masurilor de igiena in mediul copiiilor. E stiut insa ca copiii introduc in gura tot ce le pica in maini si ca merg adesea in patru labe pe podelele pe unde calca adultii. Acesti adulti vin cu incaltamintea de pe strada si nu si-o schimba la patrunderea in incaperile locuintei iar pe strada calca adesea in excrementele cainilor plimbati pe strazi. Propun sa se investigheze obligator de catre inspectiile sanitare factorul patogen al acestor excremente canine vazute peste tot in peisajul oraselor noastre, poate ca investigarea ar conduce la concluzii alarmante dar benefice pentru luarea de masuri eficace in salvarea vietii copiiilor nostri. Iar mai apoi, ar putea fi identificati (prin instalarea temporara de camere video) si stapanii cainilor, oameni care nu tin seama de viata semenilor lor ci doar de a cainilor lor.

6. In actiunea de emitere a titlurilor de proprietate s-au comis de catre comisiile judetene numeroare erori de inscrisuri, cum ar fi nume de persoane inscrise gresit (ex. Gavrila in loc de Manoila). Eu personal am fost declarat pe unul dintre titluri ca fiind decedat, dupa ce acel titlu fusese refacut din cauza numelui gresit al uneia dintre rude copartasa la titlu. Intarzierea de refacere din cauza acestor erori ne-a costat 4 ani de zile iar vinovatii nu se stiu si sunt astfel fara voie incurajati sa persiste in neglijente. Cer prevedere de sanctiuni banesti aspre in articolul de lege ce reglementeaza functionarea comisiilor judetene de acordare a titlurilor.