Concursuri pentru posturi in cadrul administratiei publice

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (7 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Cazierul judiciar precum si alte documente doveditoare sunt solicitate in format hard pentru inscrierea la orice concurs pentru ocuparea posturilor in cadrul administratiei publice, ceea ce presupune costuri suplimentare, precum si timp suplimentar in vederea participarii la un concurs pentru care nu exista nicio garantie ca va fi castigat.
Procedura de inscriere nu este numai ineficienta si costisitoare, dar si discriminatorie pentru cetatenii romani care locuiesc in strainatate, dar care ar fi interesati sa participe la concurs si care ar trebui sa ina in persoana sa depuna documentele si sa completeze formulare de inscriere in persoana sau, sa ofere mandat unor persoane din Romania.
O alta problema este obligativitatea depunerii cazierului judiciar si a certificatelor medicale la INSCRIERE.

In loc sa se ceara completarea formularelor IN PERSOANA si depunerea documentelor in format HARD, tot dosarul de candidatura ar putea fi trimis in format electronic.
Cu privire la cazierul judiciar si certificatul medical, acestea ar putea fi inlocuite cu o declaratie pe proprie raspundere, in format electronic, la momentul inscrierii si obligativitatea depunerii cazierului, doar la momentul angajarii, in cazul castigarii concursului.
S-ar evita astfel costuri suplimentare, timp suplimentar alocat obtinerii documentelor, s-ar spori eficienta in administratia publica (documentele fiind mai usor de procesat) si nu in ultimul rand, s-ar evita poluarea.