Contul Fiscal Personal

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (131 evaluari, media: 4,97 din maxim posibil 5)
Încarc...

Sistemul informatic al ANAF ar trebui sa aiba conturi personale pentru toate persoanele care doresc sa isi acceseze rolul fiscal on-line. Crearea contului se faca simplu, prin cerere VERBALA + act de identitate aratat personal la ORICARE birou ANAF din TOATA TARA iar functionarul respectiv, in baza identificarii vizuale activeaza contul si printeaza numele de cont si o parola aleatorie cu care se acceseaza pentru prima data contul pentru a fi schimbata cu parola personala (nu se emite doar circumscriptia de domiciliu sau alte limitari, nu se justifica, functionarii au autoritate egala cand vine vorba de identificare; nu e nevoie de o cerere scrisa sau vreun dosar care sa incarce arhivele doar pentru a pune o bifa in sistemul informatic ceea ce inseamna ca se face rolul fiscal accesibil din exterior pentru persoana care se autentifica cu datele cutare si cutare, generate aleator si printate).

Contul Fiscal Personal ar trebui sa contina informatii despre:
– platile facute in nume personal catre bugetele de stat si locale (indiferent ca sunt cu retinere la sursa sau plata ulterioara)

– platile catre bugete independente (sanatate, pensii pilonul 1)
– impozite pe venituri suplimentare (activitati independente, chirii etc.)
– amenzi de orice fel (circulatie, urbanism, politie locala, politie TFF, padurar, in fine, orice!)
– declarare pe proprie raspundere de bunuri impozabile sau taxabile (imobile, terenuri, masini etc)

– plati on-line (platforma de procesare on-line a platilor cu cardul)
– mesaje, atentionari, popriri
– certificat fiscal instant

Evident in acest CFP sunt adunate datele fiscale de la mai multe autoritati centrale si locale dar nu vad de ce nu ar fi posibil caci au un punct comun: TOATE SUNT DE STAT! Toate reprezinta puterea discretionara a statului in raport cu cetateanul si macar ar putea sa aiba bunul simt sa fie la indemana acestui cetatean.

Amenzile sa aiba un numar de identificare care sa poata fi introdus in contestatia depusa la judecatorie; odata acest numar inregistrat de ministerul justitiei in sistem amenda ce il poarta este de drept suspendata si ramane asa pana la hotararea judecatoreasca definitiva cand ori termenul de plata curge de unde a ramas ori este stearsa din sistem.
Se pot declara venituri suplimentare direct in acest Cont Fiscal Personal si se evidentiaza automat impozitele si taxele aferente, care se pot plati imediat sau esalonat pana la expirarea termenului legal.
Se pot declara sau radia, pe proprie raspundere, bunuri taxabile sau impozabile: imobile, vehicule, animale etc.
Actualul Ghiseul.ro e doar o gluma nereusita.