depunere acte șomaj

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (4 evaluari, media: 4,75 din maxim posibil 5)
Încarc...

În acest moment, pentru a obține indemnizația de șomaj, solicitantul trebuie să depună o serie de documente printre care și adeverințe ale veniturilor și de vechime, informații deja aflate în posesia ANOFM. De altfel, calculul indemnizație se face oricum pe baza datelor aflate deja în posesia Agenției prin REVISAL. Mai mult, se cere ca aceste adeverințe să aibă un format standard, neffind acceptate în altp formă chair dacă conțin toate informațiile necesare. Din acest motiv, procedura este una greoiaie, mulți dintre solicitanți fiind nevoiță să facă mai multe drumuri pentru a putea avea un dosar acceptat. Mai mult, în mod ilegal, plata indemnizației se poate face doar prin poștă sau conturi deschise la numai trei bănci.
Din punctul meu de vedere, o cerere pentru obținerea indemnizației ar fi suficientă, alte date suplimentare putând fi solicitate doar în cazul în care solicitantul contestă datele existente în baza de date a ANOFM.
Se cere, de asemenea, ca solicitantul să prezinte documentele într-un dosar de carton cu șină, fapt ce mi se pare lipsit de respect față de cetățeni.
Nu în ultimul rând, este nevoie de o adeverință privind lipsa de venituri de la ANAF și o adeverință de la medicul de familie. Ambele informații ar putea fi aflate de către ANOFM prin consultarea bazelor de date ale ANAF și CNAS, cu acordul, exprimat în cererea de șomaj, de către solicitant.
Mai mult, cred că întrega procedură s-ar putea derula și prin simpla compeltare a unui formular on-line.