Depunere declaratii ANAF

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Ca si persoana fizica sau ca si P.F.A. trebuie depuse lunar sau anual diverse declaratii fiscale. ANAF permite depunerea unor declaratii prin internet, cu conditia ca acestea sa fie semnate electronic.
Pentru o persoana fizica nu este rentabil cumpararea unei semnaturi electronice, si de aceea persoanele fizice trebuie sa le depuna personal la ghiseu.
Asta nu ar fi prea grav, daca la acelasi ghiseu nu ar veni sa depuna si contabili cu bratul plin de declaratii pentru diverse firme. Astfel, te trezesti ca stai la o coada de 2 persoane 30-45-60 de minute.
As propune 2 solutii:
1 – depunerea la ghiseu sa se faca pentru un numar limitat de declaratii, 1, 2, 3, cam cate ar fi in mod uzual pentru o persoana fizica ce isi depune propriile declaratii.
2 – permiterea depunerii online a tuturor declaratiilor, chiar si fara semnatura electronica, in nume propriu, pe baza unei parole obtinute de la ANAF (adica eu sa imi pot depune propriile declaratii, dar sa nu pot depune pentru alte persoane, decat daca am semnatura electronica)