Depunere dosar pensie

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (3 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

1. Pentru persoanele cu studii superioare sa nu sa ceara adeverinta de la institutia de invatamant superior, considerand ca e suficienta copia dupa diploma si foaia matricola.
E f. greu ca sa soliciti de la distanta o adeverinta, unde mai pui ca unele institutii (Fac. Brasov), au inceput sa perceapa si o taxa de 20 de lei, care trebuie platita la casierie, apoi de la secratariat ridici adeverinta.
2. Nu sunt formulare de cerere, te trimit la un xerox din afara institutiei de la care sa cumperi. De ex. cerere de bilet de tratament.
3. Nu e un WC pentru public, te trimit in gara la 800m
4. Refuz de primire dosar din cauza ca stampila depusa pe o adeverinta este neagra si nu rosie. Sa se dea o reglementare cu ce culoare de tus sa se puna stampila, ca sa stie toata lumea.
5. O problema legata de arhivele private:
E un dezastru ca sa obtii o adeverinta de sporuri sau de grupa de munca, mai platesti si un comision destul de mare, chiar si 400 lei, de multe ori din sporul de pensie iti trebuie cativa ani ca sa acoperi cheltuiala. Nici nu stii unde sa te adresezi. Ar trebui ca la nivelul Arhivelor Nationale sa se gaseasca o lista cu toate fostele intreprinderi de stat desfiintate si detinatorul actual al arhivelor cu statele de plata. Mare greseala ca s-au predat arhivele la privati care percep comisioane f. mari.