Depunerea proiectelor pentru finantare europeana

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (4 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

In cazul fondurilor gestionate de Comisia Europeana se poate depune o propunere de proiect fara a fi necesar niciun act, nicio semnatura, totul pe propria raspundere. Cine si-ar dori sa castige un proiect si sa se constate ulterior ca nu este eligibil sau ca nu avea acordul conducerii sa depuna proiectul? E absurd.
La noi este in curs de implementare sistemul Mysmis care, teoretic, ar trebui sa te scape de hartii dar, practic, e plin de formulare, de semnaturi electronice si stampile care se prefigureaza a se transforma intr-un cosmar pentru cei care vor dori sa depuna proiecte.
De ce nu putem adopta si noi modelul european in care toate hartiile devin necesare doar in situatia in care proiectul a fost selectat pentru finantare? In definitiv proiectele ar trebui evaluate in functie de calitatea lor, nu in functie de actele anexate.
Desigur, ar fi mai obositor pentru functionarul roman, pentru ca probabil ar trebui sa examineze mai multi candidati sau mai multe proiecte, dar cu siguranta ar creste si nivelul acestora. De fapt, la Comisia Europeana organizarea selectiilor si evaluarea proiectelor sunt externalizate sau se fac cu experti independenti.