Eliberare cazier judiciar

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (126 evaluari, media: 4,90 din maxim posibil 5)
Încarc...

Pe langa modul de eliberare a cazierului judiciar, care este unul defectuos, cu drumuri inutile pentru taxe modice diferite (care au fost tratate in alte propuneri), ar mai fi o problema: rigiditatea in ce priveste scopul eliberarii lui. Spre exemplu, in cazul inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari, daca nu e specificat expres expres „Inregistrare ROI” ci ceva mai generic („pentru ANAF”, etc.) el este respins si trebuie solicitat un nou cazier.

Dealtfel, daca unei persoane ii este eliberat un cazier intr-un anumit scop, dar nu mai are nevoie de el, ori are nevoie de el simultan in acelasi timp, va trebui sa-si elibereze tot atatea caziere cate solicitari are, neputand sa foloseasca acelasi in mai multe scopuri chiar si in eventualitatea in care originalul nu trebuie efectiv depus sau ar ramane cu el din alte motive (nu-i mai este necesar in scopul in care a fost initial eliberat).

Ca sa nu mai spunem de faptul ca institutiile statului ar putea foarte bine sa comunice intre ele fara a mai supune cetateanul la drumuri inutile.