Eliminarea „timbrelor”

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

De multe ori cand avem treaba cu institutiile statului, pentru diferite actiuni, avem nevoie de celebrul „timbru”, timbru judiciar, timbru fiscal, timbru consular, etc.

Problema este ca aceste timbre se iau tot timpul din alta parte decat unde trebuie depuse, deci se pierde timp, in care stai la coada, timp in care alergi de la o institutie la alta etc.

Propun platirea respectivei taxe direct la institutia care iti elibereaza actul, actul respectiv fiind practic o marca a faptului ca s-a platit acel timbru.

Ca situatie concreta, am luat o amenda in Suceava, atunci cand am vrut sa o contest, am avut nevoie de un timbru judiciar, care am inteles ca se elibereaza de la autoritatea locala, pentru 20 de lei, cand m-am dus la Primaria Suceava, mi s-a spus ca, desi am luat amenda in orasul Suceava, resedinta mea de sedere, e intr-o comuna din judetul Botosani, deci trebuie sa iau timbrul de acolo, dar dosarul de contestatie trebuie sa-l depun la Judecatoria Suceava, intrucat sub jurizdictia sa s-a petrecut evenimentul, deci am facut 160 km pt un timbru de 20 de lei, fara de care nu imi pot exercita un drept. Mi se pare absurd, daca luam amenda tocmai in Craiova?