Forum web/ wiki pentru fiecare autoritate

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (5 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Sa va dau un exemplu despre „colaboarea” din prezent: am trimis primariei un email cu o propunere. Dupa o luna(!), primesc pe mail un fisier PDF cu raspunsul lor. Uimirea a fost sa realizez ca cineva a tehnoredactat raspunsul, l-a printat, a mers cu hartia sa obtina 4 (patru!) semnaturi, apoi a scanat hartia, si mi-a transmis rezultatul pe mail. Spuneau acolo, ca s-a discutat intr-o comisie propunerea mea si ca vor avea in vedere posibilitatea realizarii unei alte variante la ideea mea, care mie nu-mi convenea, dar, nestiind motivele lor si constatand cum se desfasoara „comunicarea”, am lasat-o balta. Am vrut sa ajut, dar m-am lovit de oficiosi si de proceduri, cand ar fi trebuit sa fie vorba de o simpla discutie…

E nevoie si de o comunicare mai putin oficioasa, intre autoritati si cetateni. Fiecare dintre noi avem competente care pot fi utile institutiilor si oamenilor ce beneficiaza de serviciile acestora.
O platforma de colaborare simpla, online, adoptata oficial de o institutie, va putea capta toate dezbaterile, propunerile, problemele, intrebarile comunitatii si mai ales competentele acesteia! O persoana contributoare este practic un voluntar. Cine nu are nevoie de ei?

Implementarea e simpla. Software-urile exista deja si sunt practic gratuite. Nu e nevoie de integrare cu alte sisteme informatice.