HG nr. 57/2012 / OUG 111/2010 – concediu crestere copil

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (33 evaluari, media: 4,79 din maxim posibil 5)
Încarc...

Conform reglemetarilor in vigoare 1 luna din concediul de crestere si ingrijire a copilului revine celuilalt parinte (in cele mai multe cazuri tatal este este beneficiarul).
Conform reglementarilor:
(7) Solicitarea concediului prevazut la alin. (1) se face pe baza de cerere şi documente doveditoare, în condiţiile prezentelor norme metodologice, cu cel puţin 30 de zile înainte de intrarea efectivă în acest concediu.
(8) În situaţia în care persoana îndreptăţită prevăzută la alin. (1) nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puţin o lună, aceasta are obligaţia de a anunţa în scris agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap”.

In cazul in care nu doresc acest concediu nu inteleg de ce sunt obligat sa anunt institutia „in scris” ca nu doresc sa beneficiez de aceasta „facilitate” si prin urmare sa scutesc statul de plata unor sume? Nu se poate considera implicit ca renuntare la facilitatea prin neexecitarea optiunii de solicitare?