Inmatriculare autovehicule

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (20 evaluari, media: 4,95 din maxim posibil 5)
Încarc...

Pentru a inmatricula o autoutilitara N3 (cap tractor sau TIR), adusa din afara tarii, trebuie sa parcurgi urmatoarele etape (locuri/institutii):
1. Birou copiat acte (intocmire documente pentru primarie, finante, inmatricularea finala +traduceri din limba de provenienta auto)- peste 100 lei
2. RAR: omologare auto, certificare autenticitate, ITP, emitere C.I.V, adeverinta suspensii pneumatice (fara de care la primarie impozitul este dublu! si care s/ar putea elimina printr/un inscris in CIV/ul masinii!!), document pentru emitere placuta cu datele de gabarit ale masinii (care se trimite ulterior la o unica firma din Bucuresti – platesti in jur de 100 de lei in contul acesteia si primesti placuta prin curierat!!). Cost total RAR – aprox.1.600 lei!!!!
2. Primarie: luarea in evidenta pentru impozit- nu platesti nimic.
3. Administratia financiara – pentru taxa de mediu. Aici problema se complica si mai mult. Daca esti firma incadrata la Mari contribuabili, trebuie sa depui actele necesare pentru obtinerea Deciziei de calcul a taxei de mediu – la Bucuresti! Bineinteles ca Decizia nu o obtii pe loc! Dureaza un numar de zile! Dupa ce o obtii, o achiti la Adm.Financiara de care apartii si primesti o chitanta oficiala. Nu poti sa te duci insa la Serviciul inmatriculari imediat ce ai platit (chiar daca prezinti chitanta oficiala de la Adm. Financiara) pentru ca trebuie sa treaca 1-3 zile pana cand cei de acolo o vad si ei in sistemul lor informatic!!!
Acesta este cazul fericit- cand trebuie sa platesti Taxa de mediu.
Si mai dificila este situatia cand trebuie sa obtii Adeverinta privind nerestituirea taxei auto/mediu (am avut o masina pentru care am primit adeverinta in 33 de zile!!!)
4. CEC – achiti taxa talon de 37 lei
5. Serviciul inmatriculari: achiti la casierie taxa de inamtriculare de 145 lei (pentru cazul meu autoutulitara N3); mergi la ghisee unde ti se verifica dosarul cu nenumaratele copii/chitante/acte, etc. Daca actele sunt in regula platesti taxa de numere (40 lei pt.numere la rand sau 85 numere preferentiale) si…esti fericit- peste doua ore primesti placutele de inamtriculare, dar nu si certificatul de inamtricularee – acesta il primesti prin posta in 4-5 zile lucratoare, de la Bucuresti!!! In locul certificatului primesti o dovada inlocuitoare talon, valabila 15 zile – buna pentru circulat in tara, dar nu poti iesi in afara tarii!!!!