inmatriculari auto

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (10 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Inmatriculari autoturisme.

Taxe:
50 lei Verificare serii autoturism la RAR
60 lei la Taxe Locale
37 lei Taxa talon la CEC
85 Lei Taxa numere inmatriculare la DRPCIV

Vizite la institutii:
ANAF – Verificare achitare taxa poluare ( minim 15 zile);
RAR – Verificare seriilor masinii ( programari peste 3 saptamani pentru o verificare pe care brokerul de asigurari o face pe loc in 3 minute);
Taxe Locale – inscrierea pe ROL si plata taxei locale;
CEC – taxa talon (aceasta ar putea fi achitata la DRIPCV odata cu cea pentru numere de inmatriculare)
DRPICV – Depunerea documentelor ( esti refuzat cel putin o data sau din prima cu o spaga la oamenii de bine din fata institutiei care depun acte, fara imputernicire notariala. Vezi camere monitorizare video).

Propuneri:
Eliberare permiselor ( la fel ca C.I.), Inmatricularile si eliberarea numerelor de inmatriculare sa se faca la TAXELE LOCALE ( la fel ca si tractoarelele, mopedurile, troleibuze, s.a.m.d.), asfel s-ar STOPA FRAUDAREA prin neplata taxelor si impozitelor locale.

Prejudicii in forma actuala:

Necorelarea bazelor de date cu radierile autoturismelor de la Taxe si Impozite Locale cu cele de DRIPCV, fac ca anumite persoanele cu autourisme avand cilindree mari, sa le radieze de la Taxe Locale nu si de la DRIPCV (la orice control al agentilor constatatori in trafic, acesta este negustor cinstit).
La vanzarea autoturismelor, dupa radierea din ROL-ul vanzatorului, Cumparatorul ( Samsarul) nu o inmatriculeaza pe numele sau si circula pe numere de inmatriculare ale vanzatorului, astfel ducand la neplata impozitul si taxelor locale (prejudiciu la bugetul local) si alte amenzi de circulatie (radare) , taxe de drum neachitate si altele, tot pe numele vanzatorului conform bazei de date DRPICV, dar radiat de Taxe si Impozite Locale.

Plata taxei de poluare la Taxe si impozite locale

Evitarea reinmatricularii de catre cumparator, pentru evitarea achitarii taxei de poluare (pentru autoturismele inmatriculate in Romania inainte de anul 2007)

DRIPCV o puteti desfiinta

Nu utiati ca baza date de la Evidenta a populatiei (care este mult mai mare), se afla la serviciile din cadrul Primariilor.

La baza de date simplificata, va avea acces si Politia locala, care au si atributii pentru circulatia pe drumurile publice.