Introducerea notiunii de chirie minima obligatorie

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

In romania exista sute de mii de imobile care se inchiriaza cu sume derizorii de 50 de lei. Nu exista o limitare a valorii pe care o poti declara la ANAF, nimeni nu te intreaba nimic despre asa ceva.
Recomand ca aceasta actiune sa fie facuta in acelasi mod in care se fac evaluarile imobiliare pentru apartamentele tranzactionate.
Un evaluator imobiliar poate face un raport global pe zone, pentru fiecare oras din Romania.
Recomand ca ANAF sa solicite asociatiilor de proprietari, liste actualizate cu chiriasii din fiecare imobil din Romania. Sunt sigur ca fiecare administrator va fi foarte fericit sa va furnizeze aceste date. Veti constata cu uimire ca 75% din proprietari, inchiriaza imobilele fara sa achite niciun fel de taxe la stat. Din acestia, doar jumatate sau chiar mai putin, declara o suma reala, in concordanta cu realitatea din piata imobiliara.
Daca mai dublati aceste masuri cu o campanie potrivita de media, veti vedea cum veniturile din aceasta activitate economica se vor fi triplat… asa peste noapte.
Deasemenea declararea acestor contracte la ANAF, aduc dupa sine o gramada de timp pierdut si bataie de cap. De ce sa nu poti trimite incarca contractul de inchiriere direct pe site, de ce trebuie sa ajung neaparat la ANAF?!