Plata taxelor locale on-line

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (4 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

În primul rând nu am știut, că în Romania ca să plătești taxele locale ai nevoie de un site național intitulat Ghiseul.ro. Intrând pe acest site afli că dacă primăria din orașul tău nu e înregistrată nu poți plăti nimic, asta în afară de faptul că nu știi care taxe trebuie plătite și cât este valoarea lor. Aceste informații le afli de pe site-ul Primăriei, cum ar veni Ghișeul.ro este total inutil.

Acum să recapitulăm, ca să plătești on line trebuie să :

Te duci la Primărie cu o cerere tip (luată de site-ul primăriei), cu o copie după buletin, și să plătești, LA RÂND o taxă de timbru de 2 lei!
După o SAPTĂMÂNĂ te duci din nou la Primărie ca sa îți înmâneze PERSONAL parola si ID-ul. Chiar dacă trimiți datele pe e-mail, tot o săptămână durează si tot trebuie sa te duci personal. De ce durează așa mult nu știu ca oricum nu se înghesuie nimeni!!!
Apoi cu id si parola intri pe site Primăriei si vezi ce taxe ai de plătit si valoarea lor, dar stai ca nu e gata!
Te duci apoi pe site-ul național Ghiseul.ro, mai completezi acolo încă un formular după care alegi ce taxe plătești și valoarea lor, surpriza vine atunci când constați că anumite taxe locale, gen Taxa parcare rezidențială, salubrizare, protecție civilă, au alte denumiri sau nu apar de loc pe Ghiseul.ro!!!!
FICARE TAXA SE PLĂTEȘTE INDIVIDUAL!!! Nu poți plăti toate taxele odată!!
Odată efectuată plata, nu îți dă nimeni nici o chitanță
Sigur pentru a face acest site total inutil Ghișeul.ro la nivel național cineva a încasat niște comisioane, și apoi cum rămâne cu autonomia locală?

Oare nu era mai simplu să iți faci singur cont pe site-ul primăriei și să poți plăti direct on-line, iar chitanța să fie generată electronic și trimisă pe e-mail??
Sau mai mai e o varianta, Primaria iti trimite factura de plata a taxelor locale pe e-mail si sa poti sa te duci la un automat bancar sa o platesti precum facturile EON!