Platforma maisimplu.gov.ro sa functioneze in mod permanent si sa se dezvolte o aplicatie pentru telefoane

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (5 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Daca tot vrem sa schimbam lucrurile, e bine sa ne organizam cat mai bine. Site-ul asa cum este acum este destul de dezorganizat. Propun urmatoarele schimbari:
1- maisimplu.gov.ro sa ramane activa permanent ca si platforma de sugestii si idei ale cetatenilor. Suntem în 2016 si avem posibilitatea sa facem democratie directa cu ajutorul tehnologiei, asa ca s-o facem.
2- Sa fie dezvoltata o aplicatie pentru telefoane. In momentul cand constat o problema birocratica nu am PC-ul langa mine sa o semnalez asa ca solutia ideala este ca platforma sa fie nativa pt smartphone. E important ca aplicatia sa arate bine si sa fie usor de folosit, ca sa o utilizeze cat mai multi.
3- Platforma si implicit aplicatia ar trebui sa fie organizate asemenator platformei reddit.com, adica sa fie 20-30 de propuneri pe pagina si fiecare utilizator sa poate da upvote/downvote propunerilor. Apoi propunerile sunt ordonate de un algoritm in baza punctajului rezultat din voturi si a momentului cand au fost create (propunerile mai noi si cu punctaj mai mare sa fie primele). Pe langa pagina principala pe care am descris-o mai sus sa fie si 2-3 alte pagini unde postarile sunt sortate dupa punctaj fara influenta timpului: o pagina cu cele mai populare postari din toate timpurile, una cu cele mai populare de luna aceasta si una cu cele mai votate de săptămâna aceasta.
Foarte important: punctajul propunerilor si userul care le-a postat sa fie proeminente. De asemenea vrem un top al userilor dupa punctaj ca sa rasplatim „virtual” cetatenii care au venim cu cele mai multe si mai bune propuneri. Poate pe viitor adaugam si sectiuni „regionale” pentru platforma si asa ne gasim potentiali viitori primari, consilieri, etc. Dar toate astea ar merge numai cu ajutorul unei aplicatii facute cum trebuie: suntem in 2016 si cel mai folosit computer este telefonul.