Preschimbare pasaport sau CI

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (63 evaluari, media: 4,97 din maxim posibil 5)
Încarc...

Status quo: Pentru a depune o cerere de preschimbare/ solicitare al un pasaport sau CI, este nevoie de doua chitante, de la Trezorerie si de la CEC, unde de obicei ori este aglomerat, ori orarele nu sunt sincronizate cu cel al serviciului de pasapoarte, ori ambele.
Daca cineva doreste sa depuna cererea la serviciul de pasapoarte inainte de a ajunge la servici (in medie ora 9 sau 10), acest lucru este aproape imposibil.
Propunere: Plata catre trezorerie si CEC sa se faca in incinta serviciului de pasapoarte/ evidenta populatiei, pe principiul one stop shop. Sau, daca e absolut necesar, la 2 ghisee diferite, dar in incinta.
Impartirea platilor pentru documente ar trebui sa fie rezolvata intern de administratia publica, in loc sa fie impovarat cetateanul.
Rezultat: 2 drumuri facute mai putin, mult timp economisit.
Propunere 2.0: programarile la institutiile administratiei publice sa se poata face online, cu numar de inregistrare si mentiune a solicitarii specifice
Rezultat: Eficientizare, pentru cetateni si functionari, mai putina frustrare in ambele parti, profesionalizare, cresterea respectului cetatenilor pentru administratia publica (exemplu: modul de functionare al administratiei publice de la Berlin, Germania (Bürgeramt).