Procedura de adoptie

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

DGASPC solicita documente pe care nu ar trebui sa le solicite. De exemplu:
1. Copii legalizate (!) dupa certificate de nastere parinti adoptivi – sugerez sa solicite o copie si sa o valideze singuri cu politia daca au nevoie.
2. Copii legalizate certificat de casatorie – sugerez sa primeasca o copie pur si simplu si sa o verifice ei cu Evidenta Populatiei sau stiu eu cu cine.
3. Cazier – clar inutil, sa-l ceara la politie daca le trebuie.
4. Adeverinta venituri – la fel, poate si solicitat de la o alta institutie de stat.
5. Se solicita declaratie pe proprie raspundere data in fata notarului in care sa spun ca nu am abandonat anterior copii in sistemul de protectie sociala si ca nu sint decazut din drepturile parintesti – sa verifice ei asta cumva si sa nu ma puna sa dau bani aiurea la notar.
6. Se solicita declaratie pe proprie raspundere data, la fel, in fata notarului, ca nu am parasit tara mai mult de 3 luni in ultimele 12 – sa verifice daca pot asta sau daca nu sa scoata notarul din ecuatia asta, costa bani.

In principiu este o situatie in care statul isi doreste sa fie „sigur” dar trebuie sa faca acest lucru intr-un mod care nu pune piedici aiurea, costisitoare in bani si timp, asa ca ar fi frumos sa gaseasca o solutie care sa nu puna oamenii aiurea pe drumuri.