Simplificați procedura de autorizare a lucrarilor de constructii

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (143 evaluari, media: 4,88 din maxim posibil 5)
Încarc...

Pentru autorizarea unei constructii e nevoie eliberarea unui certificat de urbanism, document care specifica in ce conditii si pe baza caror avize se poate construi respectivul obiectiv. (termen legal de eliberare 30 zile, in multe cazuri este depasit)

Urmeaza pasul de obtinere al avizelor. E vorba de aproximativ acelasi dosar depus in mai multe exemplare la diverse institutii de stat, regii, distribuitori care au retele de electricitate sau gaz etc. (termen legal de eliberare 30 zile).

Toate aceste avize trebuie stranse in 2 exemplare ale documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de construire si depuse la autoritatea in raza careia se incadreaza obiectivul. (mai urmeaza teoretic inca 30 zile pana la eliberarea autorizatiei

Pentru fiecare dintre aceste avize urmeaza drumuri repetate la autoritatea emitenta pentru a verifica daca documentul a fost emis, deoarece majoritatea nu au servicii de registratura online.

Tot acest haos permite portite de a favoriza anumite proiecte ale unor firme cu influenta in administratie si poate lasa uitate in sertare alte proiecte luni de zile.