Procedura fiscalizare casa de marcat

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Procedura de fiscalizare a unei case de marcat presupune alcatuirea unui dosar care contine o serie de copii ale unor acte care se afla in posesia altor institutii ale statului sau a caror solicitare porneste de la presupunerea ca contribuabilul nu este buna credinta. Scopul prezentarii acestor acte este certificarea unor informatii care sunt usor disponibile printr-o interogarea a bazei de date a Registului Comertului. Actele solicitate sunt urmatoarele:

– Copie factura achizitie casa de marcat si dovada platii: Exista o piata neagra a caselor de marcat? Nu este mai simplu un sistem prin care distribuitorii declara automat seriile caselor de marcat puse in circulatie? De ce este necesara dovada platii? Poate o platesc la termen sau o inchiriez.
– Aviz de distributie si aviz de sigilare – ar putea exista un sistem on-line prin care distributiorii declara casele de marcat puse in circulatie, certificand la declarare cui a fost vanduta si faptul ca este sigilata.
– Copie dupa CUI, cod de inregistrare fiscala, actul sediului/puntului de lucru, certificat constatator, copie dupa prima pagina a actului constitutiv – toate aceste informatii se pot obinte printr-o interogare a bazei de date a Reghistrului Comertului. Parte din verificarea dosarului de fiscalizare poate fi verificarea informatiilor delclarate in formularul de fiscalizare. Un functionar poate verifica aceste date si semna un extras generat automat de Registrul Comertului, nu este necesara prezenta a 5-10 pagini de copii in dosar.
– Copie dupa actul de identiate al administratorului – daca administratorul se prezinta in persoana, de ce nu este suficienta verificarea actului de identiate de catre functionar? Chiar este necesara inca o hartie in dosar?

Dupa fiscalizare se depune un nou dosar, care contine printre alte acte si acte deja depuse in primul dosar, cum este o copie a CUI sau CIF. De asemenea, este solicitata o declaratie de instalare, document al carui rol este discutabil – e o casa de marcat, nu un echipament complex. Se mai cere si o copie a certificatului emis dupa primul pas de catre DGFP – adica aceeasi institutie, emite un documet, apoi cere o copie a lui!!!