Proceduri la schimbarea domiciliului

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (9 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

1. Schimbarea cărții de identitate – ești programat peste 3 săptămâni pentru a-ți primi noua carte de identitate și se cer foarte multe documente, deși datele se găsesc în baze de date ale OCPI, primării, starea civilă și poate mai sunt și altele. În plus, în această perioadă, nu ai act de identitate (3 săptămâni – se pot întâmpla foarte multe), deși actul vechi ar putea fi păstrat până la primirea celui nou.
2. Schimbarea domiciliului fiscal al autovehiculului – din nou documente, pe care le depui, la administrația financiară a vechiului domiciliu, după un program neaccesibil persoanelor angajate și pentru care ești anunțat că poți ridica documentele necesare de la administrația financiară a noului domiciliu după 30 zile, în același program neaccesibil persoanelor angajate – nu este disponibil după ora 17.00.
3. Schimbare certificat înmatriculare și număr înmatriculare autovehicul – același program (1 zi pe săptămână, joi, program după ora 17, iar eu am nimerit anul trecut zile de joi 24.12 și 31.12), 3-4 ore de așteptat rândul și apoi ești anunțat să vii ziua următoare pentru ați primi actele și plăcuțele de înmatriculare, dacă nu găseam înțelegere la serviciu, mai așteptam 3 săptămâni. Să închei cu un termen mai mic, asigurarea RCA nu a putut fi emisă cu valabilitate din ziua primirii numerelor de înmatriculare, ci din ziua următoare, deci 1 zi.
Și sper să nu fi uitat nimic.