Proces reinnoire pasaport CRDS

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (5 evaluari, media: 4,80 din maxim posibil 5)
Încarc...

25 de ani ca sint cu domiciliul stabil in Italia . Certificat legal de la primul pasaport CRDS eliberat de autoritatile competente .
La fiecare reinnoire , se cer aceleasi documente care DEJA exista atit in arhivele MAE cit si in arhivele MI – Directia pasapoarte .
1- Certificat de nastere si original si copie (data de nastere obiectiv poate fi doar una si sumedenia de copie a acestui document sint total inutile ) De ce e necesar tot la 5 ani sa prezint acelasi document care deja exista in arhive?
2- Posesor (impreuna cu familia sotie si fica) a cartilor de sedere permanente in Italia .(modelul UE) Exista si acest document in arhivele institutilor abilitate . De ce tot la 5 ani e necesara prezentarea documentului (e cu valabilitate permanenta , nelimitata) si in copie cind deja exista , e arhiviat in arhivele celor doua institutii mai sus mentionate ?
3- Vechiul pasaport CRDS avea valabilitate de 10 ani . Noile pasapoarte electronice au valabilitate de doar 5 ani . Prin petitia numar UI/1584/12.06.2015 trimisa MAE , am facut propunerea de a marii valabilitatea acestor pasapoarte electronice la 10 ani (cum e practica curenta in o sumedenie de tari UE) .Am propus inclusiv dublarea taxei de la 100 euro (pasaport valabil 5 ani ) la 200 euro (pasaport valabil 10 ani ) . Va invit sa citit raspunsul MAE – Centrul National de Pasapoaret Diplomatice si de Serviciu cu numarul G5-4/3560/01 iulie 2015. Motivarile privind imposibilitatea maririi duratei de valabilitate a acestor pasapoarte electronice te lasa inmarmurit .
4- In indepartatul 1996 , amicii miei cu cetatenie germana si domiciliul in Italia , primeau pasaportul lor prin posta italiana . Scrisoare recomandata si asigurata , deci imposibil de furat , sustragere ,etc . In 2016 , dupa 20 de ani de „normalitate” la altii, noi ca romani cu domiciliul in strainatate tot la consulat trebuie sa mergem . De doua ori . Prima cu sumedenia de documente din care parte sint inutile , a doua oara pentru a retrage personal ce poate fi primit in deplina siguranta prin posta . Personal si cu membri familiei efectuam 480 km(dus intors) de strada la fiecare deplasare la consulat. (960 km in total la doua deplasari obligatorii) ) Cu pasaportul trimis acasa in plic recomandat si asigurat , se reduce la jumatate distanta. Va multumesc pentru atentie , sa aveti o zi buna .