Procurarea registrului unic de control

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

In acest moment, pentru procurarea registrului unic de control trebuie sa treci prin 4 birouri (in cazul Tulcea: parter, etaj 5, etaj 5, etaj 4).
Procedura actuala:
– te duci la primul birou, prezinti certificatul de inregistrare la ORC sau certificatul de inscriere de mentiuni (pentru deschiderea unui punct de lucru) platesti, primesti formularul de RUC si il completezi;
– te duci la al doilea birou unde esti trecut intr-un registru;
– te duci la al treilea birou unde seful/sefa celor din al doilea birou verifica daca soliciti eliberarea RUC in termen de 30 zile de la emiterea certificatului de inregistrare la ORC/ a certificatului de inscriere de mentiuni si decide ce masura sa ia daca ai depasit termenul (amenda/avertisment/ 😉 )
– in final, te duci la secrerariat unde ti se aplica pe RUC stampila mare a institutiei.

In mod normal, ar trebui sa te duci la ghiseu, sa comunici CUI-ul si funcitonara sa te gaseasca pentru ca trebuie sa fie conectati cu ORC.
O mica rutina a programului ii poate calcula (prin diferenta dintre data sistemului si data emiterii certificatului de la ORC) daca ai depasit termenul de 30 zile si poate aplica automat masurile stabilite stabilite anterior de catre MF (de ex. avertisment daca ai depasit pana in trei zile termenul, o amenda mica daca ai depasit cu 4-10 zile, o amenda mare daca ai depasit cu peste 11 zile).
Achiti costul RUC si eventuala amenda, completezi RUC si te intorci la ghiseu unde functionara iti aplica un autocolant cu cod de bare pe RUC, codul reprezentand si inregistrarea documentului in baza de date.