Propunere generala de simplificare

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (56 evaluari, media: 4,98 din maxim posibil 5)
Încarc...

Se da LEGE, cu un simplu paragraf:
„Nici o institutie/administratie publica nu are voie/dreptul sa ceara unui cetatean nici un document ce deja se afla in posesia unei institutii/administratie publice!”

Astfel orice institutie este obligata sa-si creeze procesul de lucru, astfel incat ele sa-si ceara/acceseze intern documentele de care au nevoie.

A doua propunere care as face-o.
Sa se interzica prin LEGE, plimbarea dosarului intre ghiseele aceleiasi institutii.
Ce se intampla acum? In loc sa depui actele la un singur ghiseu, si angajatii institutiei sa aiba un proces prin care sa obtina toate avizele intern, si tu doar sa ridici rezultatul, te plimba de la un ghiseu la altu, sa obtii semnaturi si stampile. Si la fiecare ghiseu, fiecare isi opreste cate o copie, sa se asigure pe ce au semnat.

La nivel de instituie trebuie sa existe un singur ghiseu care sa verifice actele depuse, si dupa sa urmeze procesul intern de aprobari.

Daca exista o astfel de lege, atunci toate admistratiile sunt nevoite sa-si modifice procesele interne, si sa se conecteze cu institutiile de la care au nevoie de documente. Plus ca e un cadru general si pentru alte procese birocratice, care poate in momentul de fata sunt mai putin cunoscute.