relatia persoanei cu institutiile

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (1 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Infiintarea identitatii de tip e-citizenship dupa modelul estonian. O identitate online care sa fie folosita in absolut toate relatiile persoanelor fizice/juridice cu statul, cat si alte institutii care doresc sa se alinieze (banci, asiguratori, operatori utilitati, institutii culturale sau religioase, etc).
Un ghiseu virtual unic cu o baza de date la care au acces diferitele institutii. Institutiile culeg selectiv informatiile de care au nevoie despre o persoana. Persoana in cauza primeste notificari in timp real despre ce informatii au fost transmise si cine le-a solicitat.
Informatiile din contul unei persoane sunt updatate in timp real de catre titular si de catre institutiile care opereaza schimbarile cuvenite conform legii. Informatiile sunt marcate cu amprenta institutiei care a introdus informatia asa incat in orice moment se poate afla cine a operat modificarea. Drepturile de operare a modificarilor vor fi acordate institutiilor prin legi speciale. Utilizatorul va putea acorda si revoca drepturile de vizualizare anumitor institutii.
Acest tip de identitate ar trebui sa fie voluntara, si sa coexiste in paralel cu sistemul actual. Ar trebui implementata asa incat sa aduca beneficii evidente, deci sa incurajeze rata de adoptie. Pe langa timpul si banii economisiti, ar putea deveni un standard al transparentei atat al cetatenilor cat si al institutiilor. Benefic si pentru oameni si pentru stat.
Identitatea de tip e-citizenship ar trebui sa fie diponibila pentru orice persoana care doreste sa aibe relatii cu statul Roman, indiferent de cetatenie sau resedinta.