Schimbarea numelui unei institutii: minister, agentie, institutii care apartin statului si sunt subordonate guvernului, autoritati locale

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (24 evaluari, media: 4,96 din maxim posibil 5)
Încarc...

Buna ziua.
Costuri foarte mari materiale, pierderi de timp, incertitudine si dezorganizare pentru toate companiile, inclusiv pentru guvern, se produc prin schimbarea foarte des a denumirii institutiilor statului, a atributiilor acestora, precum si a organigramelor lor.
Ma refer aici la:
– Numele, structura, atributiile si organigrama ministerelor din guvern, de exemplu nr. de ministere, eventual numar de vicepriministrii etc. ai guvernului,
– Numele, structura, atributiile si organigrama agentiilor si institutelor etc. subordonate guvernului,
– Numele, structura, atributiile si organigrama prefecturilor (directii, servicii, etc.) si a Consiliilor Judetene,
– Numele, structura, atributiile si organigrama primariilor (directii, servicii, etc.) si a Consiliilor Locale.

Dau mai jos cateva exemple:
1. Daca o companie sau firma are nevoie a se adresa pentru o problema, institutiilor statului, sau a avut o problema, (care este in curs de rezolvare) si intre timp s-a schimbat numele ministerului sau al agentiei, (cu care a inceput rezolvarea problemei), trebuie sa caute pe internet cui anume se va adresa din punct de vedere al competentei, al numelui institutiei si al adresei cu care trebuie sa continue eventual, rezolvarea unei probleme incepute.
2. Sunt distructive aceste schimbari si in cazul obtinerii avizelor de la foarte multe agentii ale guvernului, pentru investitiile noi, din fonduri europene. Uneori aceste avize, dureaza atat de mult, incat se pierd fondurile europene, ce au fost considerate o oportunitate, pentru care primariile au cheltuit fonduri din bugetul local, au platit studiile, proiectarea, avizele, expertizele cerute la avizare etc. degeaba, nemaiputand accesa fondurile respective.
3. Contractele dintre companii, firme si institutiile statului, care se deruleaza pentru o perioada de 3-4 ani sunt alta problema. Astfel prin redenumirea institutiei publice sau (si) schimbarea atributiilor, statul roman poate fi prejudiciat foarte usor, nemaivand reprezentarea de pe contractul semnat la inceputul lucrarilor, fiind astfel vulnerabil.
Ar mai fi si altele.
ing. Stancu Constanta