Simplificarea reala a procedurilor vamale de import – export prin eliminarea totala a documentelor printate si acceptarea in forma electronica a documentelor justificative.

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (10 evaluari, media: 4,80 din maxim posibil 5)
Încarc...

1. Posibilitatea de a conecta aplicatiile interne ale comisionarilor vamali cu RCDPS, aplicatia de import a Vamii. Datorita lipsei acestei optiuni toti comisionarii trebuie sa introduca de doua ori datele referitoare la importuri: o data in baza de date proprie si apoi in RCDPS, desi acest lucru se poate face foarte simplu prin conectarea celor 2 aplicatii.

2. Eliminarea completa a analizei dosarelor sub forma printata pentru toate importurile si acceptarea documentelor in format electronic (acceptarea arhivei electronice). A se utiliza modelul german, francez sau belgian.

3. Analiza de risc simplificata pentru curieratul expres international : sa nu se mai solicite analiza documentara inainte de eliberarea din vama a transporturilor decat pentru transporturile identificate si selectate la analiza de risc. Controlul documentar se face momentan pentru toate importurile, inainte de a se elibera marfa din vama, indiferent de analiza de risc, incetinind nejustificat viteza de circulatie a transporturilor. A se utiliza modelul german, francez sau belgian.

4. Eliminarea obligativitatii traducerii facturilor din limba engleza in romana. In alte tari europene nu se aplica aceasta obligativitate.

5. Regim simplificat pentru curierat expres international, analiza bazata pe managementul exceptiilor (verificari stricte documentare si fizice ale marfurilor doar acolo unde exista indicii de risc). A se utiliza conceptul german, francez sau belgian.

6. Pentru curierat, controalele documentare sa nu conditioneze oprirea marfurilor decat daca este necesar control fizic.