Spatiul Virtual Privat (SVP)

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Transferul de date prin interfața SVP se face in mod deficitar. Excepția din articolul de pe site-ul http://www.dollo.ro/2016/02/je-suis-doamna-de-la-litera-b/

„Lucrurile au stat cam așa: în 2014 mi-am făcut și eu un cont pe „Spațiul Virtual Privat (SVP)” – acea platformă online pe care ANAF zice că ne-a pus-o la dispoziție ca să ne ușureze viața. Teoretic așa e. Trecând peste interfața la fel de neprietenoasă a aplicației, precum sunt și formularele alea în chineză pe care fiscul te obligă să le completezi în orb în fiecare an, fără să știi dacă e bine sau nu, SVP-ul ăsta ar putea fi o minune dacă chiar ar funcționa.

În cazul meu a funcționat, cu greu, doar ca să-mi plătesc regularizarea de impozit pe venitul din 2013. Pentru 2014 am zis să depun și declarația de venit tot online, așa că m-am chinuit câteva ore într-o zi ca să o completez în așa fel încât să se și închidă. Aplicația e astfel făcută încât nu se închide dacă sumele pe care le bagi acolo nu se pupă, iar cine a primit un tabel cu veniturile de la contabilitate știe că rubricile alea pot fi la fel de bine scrise și în sanscrită, că la fel le pricepi: veniturile nete, impozitele, asigurările, deducerile, toate sunt pentru mine niște mari bătăi de cap, dar m-am bucurat că în aplicația online aveai posibilitatea să atașezi și fișele fiscale de la angajatori, așa că mi-am zis că dacă eu greșesc ceva în declarație, cineva înțelept de la ANAF va ști să vadă adevărul în fișele fiscale atașate.

Am stat liniștită până prin ianuarie anul ăsta, așteptând să-mi vină regularizarea pentru impozitul pe venitul din 2014, care de regulă venea în fiecare an până în decembrie. Întotdeauna de Moș Crăciun trebuia să dau fuga cu cardul la ANAF.

Anul ăsta nu a venit nimic, așa că în ianuarie le-am scris eu un email, ca să-i întreb de sănătate. În februarie am primit o scrisoare de la ei ca să mă prezint la sediu „pentru lămuriri”. Cum m-am dus așa am venit. Am stat la coadă, am aflat de la doamna responsabilă cu litera B că fișele mele fiscale sunt greșite, că nu corespund cu cifrele declarate de angajator la ei.

Mi-a luat o săptămână ca să umblu după lămuriri pe la angajatori, am revenit azi cu alte fișe, mai clar explicate. Unul dintre contabili mi-a zis că, ce, să îi facă el treaba cucoanei de la ANAF, ea nu știe să calculeze?, că doar sunt formulele inventate de ei”