taxa pod Fetesti-Cernavoda

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (5 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Achitată la benzinării sau la taxatoare, o trecere cu autovehiculul costă 13 lei, iar afișele de pe autostradă afișe care fac reclamă la plata e-tarifului prin SMS induc așteptarea ca e-tariful să fie tot de 13 lei, la care să se adauge costul SMS-ului.

Plata prin SMS a taxei pentru podul de la Cernavodă antrenează însă o serie de costuri suplimentare care nu sunt suportate de vânzător, ca în cazul tuturor celorlalte tranzacții electronice (plata cu cardul, plată online, etc.), ci de cumpărător.

Mai mult, e-tariful este exprimat în euro (deși taxa de pod este în lei) și, în plus, diferă de la un operator la altul.

În cele din urmă, după ce se adună toate costurile (e-tarif, cel puțin 2 SMS-uri – primul pentru a indica numărul și tipul mașinii, al doilea pentru confirmare), plata prin SMS poate fi mai scumpă cu până la 20 la sută față de plata la taxatoarele de la gheretele de pe autostradă sau la benzinării.

Conform informațiilor de pe site-urile operatorilor, cel mai mare tarif pentru această plată prin SMS este la Orange, 15,4 lei, și cel mai mic la Digi, 13,8 lei.