Toate institutiile statului sa poate comunica datele altei institutii ale statului fara a fi nevoie de deplasarea contribuabilului

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (3 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Una dintre principalele probleme birocratice o reprezinta lipsa de interconectivitate a institutiilor statului ce lucreaza cu publicul si datorita careia este nevoie constanta de drumuri repetate din partea contribuabilului pentru a strange un maldar de hartii cu informatii tiparite care de fapt sunt toate in baza de date a statului.

Exemplu contra cetatenilor:

1. Daca ai inchis o firma si vrei sa o scoti de la Spit, trebuie sa vii cu hartie de la ORC pentru a dovedi inchiderea ei , pe cand o colaborare intre cele 2 institutii ar eliemina aceasta problema.
2. In urma platii CAS ului la Anaf trebuie sa stai la o coada (~ 3 ore in Constanta) la Casa de Pensii pentru a dovedi acest lucru.

Exemplu pro colectare:

3. Sunt foarte multe persoane (probabil cam 20-30 %) care achizitioneaza masini sh si le inregistreaza la primarie pe numele lor pt impozit, dar nu si la politie pt preschimbare talon, pentru a nu plati taxa de timbru (pe care personal o consider aberant calculata pentru anumite masini).
Asa se pierd bani multi ce ar veni la buget, probabil procent mare dintre banii necesari interconectarii sistemelor publice din ROmania.