Toate procedurile/documentele

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (Evaluați aceasta propunere)
Încarc...

Este feroce de dificil sa incepi o afacere, sa incepi de la nimic, sa ai responsabilitatea salariilor, responsabilitatea zilei de maine a unor oameni care acum depind de tine sa ii conduci catre succesul pe care l-ai promis. Nu este simplu sa inovezi, sa deschizi piete noi, sa faci lucruri pe care alti oameni vor sa le foloseasca. Este atat de greu, monstruos de greu, incat chiar si in acel rar moment de extaz cand ai reusit, nu poti sa faci altceva decat sa te gandesti la noptiile nedormite gandindu-te cum sa faci sa mai tii lumina aprinsa la birou, inca o zi, oare a meritat tot chinul?

In umbra si sub toata presiunea asta, statul este partenerul tau de afaceri, din moment ce are pretentia la un procent din orice. Partenerul tau in schimb, in loc sa te anunte ca s-a schimbat nu-stiu-ce-lege obscura sau ca urmeaza sa ratezi termenul limita pentru nu-stiu-ce declaratie si ca o sa fii amendat cu mai multi bani decat poti sa iti permiti sa iti platesti angajatii (care chiar creaza valoare pentru antrepriza si societate), se asteapta sa citesti despre toate modificarile astea dintr-o publicatie obscura, plina de jargon juridic, pe care nici daca ai avea timpul necesar sa o citesti nu ai stii de unde sa o iei.

Monitorul Oficial este un apendice al Erei Victoriene, parte dintr-un sistem de taxare care pare sa fi fost conceput tot in aceasi perioada. Daca schimbarea sistemului de taxare in ceva mai eficient si mai putin covarsitor nu este posibila, atunci macar propagarea, a ce trebuie sa fac eu antreprenorul pentru tine statule, sa fie eficienta.

Si daca tot suntem aici, draga statule. Cred ca toata lumea s-ar bucura daca alaturi de toata lista lucrurilor pe care trebuie eu sa o fac pentru tine, ar fi si o lista cu ce ai facut tu anul trecut pentru mine, antreprenorul. Vrei sa particip cu tine la acest contract social? Spune-mi ce imi iese si mie. Convinge-ma sa imi aduc compania din tara straina unde am infiintat-o, inapoi acasa. Vanzari, lectia 1.