Acordul vecinilor pentru infiintarea PFA/firma, chiar daca nu se desfasoara activitati la sediul social

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (21 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

La infiintarea PFA/firma se solicita acordul vecinilor (in plan orizontal, vertical, diagonal) pentru stabilirea sediului social in acel imobil, plus viza administratorului imobilului.

Acordul se obtine foarte greu din mai multe motive, precum: lipsa proprietarului de la domiciliu (de ex., plecat in strainatate), faptul ca apartamentele adiacente sunt inchiriate (si nu poate fi contactat direct proprietarul, iar chiriasul nu are dreptul sa semneze), invidie, rautate, frica de a semna, conflicte anterioare, etc.

Pentru multe activitati acest acord este complet inutil deoarece, prin natura lor, nu se pot desfasura la sediu (sau activitatea nu poate deranja – lucrul online pentru clienti din afara tarii), deci nu schimba destinatia imobilului din spatiu locativ in spatiu comercial (spre exemplu, un zugrav nu va zugravi apartamentele clientilor la el acasa, ci direct la clienti).

Modificarea este necesara pentru a putea permite tinerilor sa-si inceapa propria afacere, in conditiile in care dispun de putine resurse.

De asemenea, aceasta modificare va duce la o creste a gradului de fiscalizare a economiei negre, multi intreprinzatori fiind fortati sa lucreze ilegal, pentru ca nu isi pot inregistra PFA/firma din lipsa acordului vecinilor (neavand posibilitatea sa-si gaseasca alt sediu).