actualizarea Registrului Asociatiilor si Fundatiilor

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

În decursul anului 2014, ONG-ul nostru infiintat in 2011 a actualizat actele constitutive, adăugând un nou membru și mutându-si sediul social din Râmnicu Vâlcea în București.

Spre uimirea noastra, in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la Ministerul Justiției, abia în iulie 2015 se pare că a fost înscrisă informația înființării noastre (la 4 ani de la înființare (!)). Informația privind amendarea actelor constitutive din 2014 nu este nici până la această dată actualizată în RAF.

Din acest motiv,
– din 2014 și până acum nu ne putem muta sediul fiscal în București, dat fiind că pentru emiterea unui nou certificat fiscal cu noua adresă avem nevoie de extras la zi din RAF. Suntem prin urmare pasibili de amenzi și penalități din partea administrației financiare dat fiind că suntem in situația de a plăti în continuare dările fiscale în Vâlcea și nu în Sector 2, București.
– Nu putem aplica la linii de finanțare sau adera la parteneriate care implică decizii ale Adunării Generale, dat fiind ca adunarea noastră generală este compusă începând cu 2014 din 6 membrii, informație care este contradictorie cu extrasele la zi din RAF.
– Nu putem deschide noi conturi bancare – deci nu putem rula proiecte care ne cer specific acest lucru – dat fiind ca pentru deschiderea unui cont bancar este nevoie de hotărârea adunării generale și extrasul la zi din RAF, documente care conțin la acest moment informații contradictorii.

Propunem:
– infiintarea unui sistem electronic care sa permita actualizarea si transmiterea automata a informatiilor de la judecatorii spre Ministerul Justitiei pentru buna functionare a Registrului Asociatiilor si Fundatiilor.