burse pentru studenți

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (12 evaluari, media: 4,92 din maxim posibil 5)
Încarc...

Predau limba cehă la Universitatea din București. În fiecare an, există un număr de burse pentru studenți, toate trec prin oficiul de burse. Studenții sunt obligați să completeze nu numai un formular simplu, cerut de țara gazdă, Republica Cehă, ci să și aducă tot felul de documente autentificate, costuri totale: în jur de 100 de euro.
Și pentru alte țări există proceduri similare, numai că alții au reușit să sară peste această instituție rămasă din anii comunismului, unde hârtia, nu studentul, este sfântă. Un vraf de hârtii semnate, parafate, autentificate fac mai mult decât un student.
Ieri, am fost distribuit un mesaj privind bursele Vasile Pârvan și Nicolae Iorga și ni se indică să mergem la site-ul www.roburse.ro. Nu știu dacă este aceeași instituție care girează și bursele studenților. Acolo, te întâmpină, în dreapta, o listă scrisă cu litere mici și abia lizibile, primul document PDF este, într-adevăr, despre bursele cu pricina. Dar să nu ne bucurăm prematur. Acolo ni se spune că mergem în altă parte a site-ului. Mergem, ajungem la pagina http://www.roburse.ro/burse-parvan-iorga.php unde iarăși un text cu litere mici-micuțe, de testat acuitatea vizuală și, jos, un snop de documente, dintre care ultimele au, se pare, legătură directă cu bursele astea.