dosarul de reevaluare a gradului de handicap

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (16 evaluari, media: 4,94 din maxim posibil 5)
Încarc...

in anul 2009, tatal meu Decuseara Ion cu CNP 1290803174906, in urma diabetului insulino necesitant , a infarcturilor miocardice repetate si a accidentelor vasculare cerebrale repetate care au avut ca rezultat hemipareza piciorului stang, a obtinut CERTIFICATUL DE INCADRARE IN GRAD DE HANDICAP nr. 4388/22.09.2009 prin care a fost incadrat in cod handicap 1 deficienta functionala accentuata.
In anul 2009 tatal meu a fost internat la sectia de Chirugie Vasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de urgenta ” Sf Apostol Andrei” Galati cu diagnosticul ischemie acuta severa mebru inferior drept, ocluzie AFS dreapta, necroza picior drept in urma careia a fost necesara amputatia coapsei drepte, conform Bilet de Iesire din Spital nr. FO 24821/29.06.2011.
In perioada 18.08.2015-31.08.2015 a mai fost internat la sectia Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice a Spitalului Clinic Judetean de urgenta ” Sf Apostol Andrei” Galati. Prin Biletul de Iesire din Spital FO 25384/31.08.2015 se confirma toate diagnosticele anterioare respectiv: diabet zaharat tip 2 insulino necesitant, cu complicatii macrovasculare, IM sechelar, FIa permanenta, amputatie 1/3 inferior coapsa dreapta, boala cronica de rinichi. Precizez ca in acest bilet de iesire din spital este precizat tratamentul necesar cu insulina.
Deasemenea in scrisoarea medicala eliberata de medicul de familie eliberata la data de 23.02.2016 sunt precizate iarasi diagnosticele medicale principale: AVC ischemis vertebrobazilar , hemipareza stg. ataxica accentuata, sindrom cerebelos stg, diabet zaharat ti II insulino-necesitant, polineuropatie diabetica, retinopatie diabetica, infarct miocardic inferior, fibrilatie atriala permanenta, insuficienta cardiaca congestiva, amputatie copasa dreapta, insuficienta renala cronica. Precizez ca in scrisoarea medicala este precizat deja tratamentul efectuat
De asemenea in referatul medical al medicului neurolog nr. 882/22.02.2016 sunt reconfirmate diagnosticele mentionate anterior.
Din toate acestea rezulta ca tata este imobilizat la pat si datorita incontinentei urinare este necesar sa utilizam scutecele absorbante permanent cate 3-4 buc/zi, nemaivorbind de toate cremele costisitoare si scumpe necesare impotriva aparitiei escarei. De asemenea are nevoie de atentie permanta si ajutor la hranire deoarece asa cum mentioneaza medicul neurolog in referatul medical mai nou a aparut si afazia senzoriala.
Cu toate acestea, desi astfel de diagnostice sunt ireversibile de atatia ani (diabet insulino necesitant, hemipareza stg , insuficienta renala cronica, amputatia 1/3 inferior copasa dreapta) si diagnosticele sunt deja confirmate prin biletele de iesire din spital, prin referatul medical al medicului neurolog si prin scrisoarea medicala a medicului de familie am primit de la Directia Persoanelor cu Handicap Adulte o lista cu actele necesare, in conformitate cu legea 448/2006, pentru reevaluarea incadrarii in grad de handicap prin care mi s-a indicat sa mai obtin urmatoarele acte:
-referate medicale de la :
medicul diabetolog (pentru confirmarea diabetului)
medicul ortoped impreuna cu oscilometria efectuata (pentru confirmarea amputatiei-chiar mi s-a atras atentia ca daca nu voi avea rezultatul oscilometriei la dosar nu se la lua in considerare dosarul)
-evaluarea psihologica (nu stiu de ce avand in vedere diagnosticele prezentate)
-copii dupa retete (nu stiu de ce avand in vedere ca tratamentele sunt deja inscrise in scrisoarea medicala de la medicul de familie si in biletul de externare din spital). Deasemenea tratamentele prescrise sunt deja inscrise in cardul national de sanatate, deci sunt deja inscrise in sistemul informatic CNAS.
Avand in vedere cele prezentate mai sus, va rog sa observati ca pentru aceasta reevaluare a incadrarii in grad de handicap birocratia administrativa este exagerata, informatiile solicitate fiind deja disponibile prin diferite acte administrative ale spitalelor sau in sistemul informatic CNAS.