Eliminarea timbrului fiscal de 2 lei pentru depunerea actelor de căsătorie

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (3 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Pentru depunerea actelor în vederea căsătoriei la Starea Civila din cadrul Primăriei sunt necesare:
– Adeverință medicală care să ateste ca viitorul soț și viitoarea soție sunt apți din punct de vedere medical. Adeverința medicală trebuie să aibă parafa și semnătura medicului atât pe spate cât și pe față.
– Certificatele de naștere ale viitorului soț și a viitoarei soții
– Timbru fiscal de 2 lei

Care este logica acelui timbru fiscal de 2 lei?
Am fost să depun actele însă ajuns acolo am primit refuz din partea funcționarei pentru că nu aveam timbrul de 2 lei aplicat pe adeverința medicală. Pe lângă faptul că este stupid să ceri un timbru de 2 lei, acest timbru trebuie să se regăsească pe adeverința medicală și peste el trebuie să existe parafa și semnătura doctorului.
Deci practic nu puteam să merg la Poștă, să cumpăr un timbru de 2 lei (deși și această procedură este la fel de stupidă) și să îl pun la Dosarul către Starea civilă, ci a trebuit să mă duc să cumpăr un timbru de 2 lei și să mă întorc înapoi la medicul de familie care a trebuit să aplice timbrul de 2 lei pe adeverința medicală, să semneze și să ștampileze peste timbru (deși existau deja 3 semnături și parafa medicului pe această adeverință).
Mi s-a părut o bătaie de joc și un lucru lipsit de logică elementară să îți fie refuzat dosarul pentru căsătorie doar pentru că nu aveai timbru de 2 lei pus pe adeverința medicală, deși exista semnătura și parafa medicului.