Guvernul Romaniei

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (6 evaluari, media: 4,33 din maxim posibil 5)
Încarc...

Produsul intern brut al Romaniei in anul 2014 a fost comparabil cu cel din 1989.
Guvernul a coordonat (indicect prin diferite structuri) obtinerea a doar 4% din acest produs intern brut.
Nr.bugetarilor [cei circa 2.000.000 salariatii (din adminsitratia de stat, parlament, oficii, agentii, comisii, autoritati, consilii etc.etc. ) platiti din taxe si impozite si cei circa 400.000 salariati (din diferite regii, sociatati – companii nationale – unde statul este actionar)] a scazut de 25 de ori in 2014 fata de cei din 1989 cum a scazut partea gestionata de stat din produsul intern brut sau a crescut ?
Raspunsul il stim cu totii.
Aici este locul unde trebuie sa actionati.
O entitate infiintata de stat (guvern, parlament etc.) care se autofinanteaza din biruri (indiferent cum sunt numite) de la popor (oameni sau entitati juridice private) va actiona pentru a naste noi hartii (care sa-i justifice existente) si formulare le creste si, pentru a creste birurile !
Vidi entitati precum cele pentru asigurari (politele cresc fara justificare), ARNE – taxe si modul de calcul a taxelor in folosul entitatilor straine (taxa verde) , admistratia pentru cadastru (din septembrie 2015 cere un certificat care certifica ca certificatele si actele emise de primarii sunt reale !?!?).
Pentru ce s-au cheltuit banii publici, daca investitiile in sitemele informatice ale statului nu sunt valorificate de stat in folosul cetatenilor ?
Ministerul finantelor si ANAF-ul nu se mai modernizeaza. Sunt dotate cu tehnica de calcul, dar daca te intereseaza ceva trebuie sa te prezinte la ghiseu (pierdere de timp, aglomerare trafic, umilirea cetateanului de catre angajatii statului) iar functionarul verifica pe calculator ce solicita cetateanul, printeaza ceva (dupa caz) ii inmaneaza cetateanului ceva si cica rezolva problema. De ce toaca banii publici cei de la Ministerul finantelor si ANAF daca nu acorda acces on-line cetatenilor la informatiile ce-i privesc ?.