Impozitare cu retinere la sursa in cazul veniturilor din jocurile de noroc la distanta (online)

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (12 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Dupa ultimele reglementari in domeniul jocurilor de noroc onlie se impoziteaza si retragerile de pe aceste platforme conform pragurilor de impozitare. Am primit recent un email de la un site de poker online pe care am mai jucat ocazional cu situatia „veniturilor brute” obținute în perioada 13 februarie 2015-31 decembrie 2015. Venituri brute presupun ca inseamna retrageri din contul site-ului de poker, cei de la 888poker unde am realizat veniturile au precizat ca „la această dată nu există indicații din partea autorităților române în scopul definirii care trebuie declarate.”
Cazul meu nu necesita calcule multe impozitul ar fi de aproximativ 2 lei. Dar pentru a plati acesti 2 lei incepe „distractia” cu drumuri multe printre ghseele ANAF cu tot felul de declaratii.
Am inteles ca nu sunt puse la punct normele de aplicare ale legii si propunerea ar fi ca impozitarea sa se faca cu retinere la sursa. Cred ca ar simplifica mult toata procedura. Cand se face o retragere operatorul sa retina impozitul de 1%, 15%, 25% dupa caz.