Inmatriculare auto

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (4 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Inmatricularea unei masini in Romania este un cosmar. Incepe in momentul in care trebuie sa scoti de la ANAF o dovada ca taxa de mediu este platita, un lucru care s=ar putea verifica foarte simplu electronic fie la inmatriculare, fie la Primarie, in momentul in care treci masina pe numele tau.

Apoi, RAR-ul este o procedura complet inutila cand inmatriculezi o masina cumparata din Romania (probabil ca si din UE, dar nu are sens sa divagam). De ce trebuie sa fie verificata tehnic o masina care pana ieri a circulat pe drumurile din Romania? Ah, in eventualitatea unei fraude sau sa vedem daca e furata? Cate masini sunt fraudate sau furate in Ro? Probabil sub 5% din cele care circula? Deci pentru un procent infim tratam toata populatia ca pe infractori, platim taxe, xeroxuri, stam la cozi si pierdem zile intregi.

De ce nu se poate face inmatricularea online si trimite placutele acasa? Ca in orice stat civilizat? De ce trebuie platite taxe in cateva locuri diferite si nu la o singura autoritate?

Per ansamblu, inmatricularea unei masini in Romania este un cosmar birocratic, scump si umilitor pentru cetatean.