Interactiunea cu medicul de familie + card sanatate+concedii

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (21 evaluari, media: 4,76 din maxim posibil 5)
Încarc...

La fiecare vizita la medicul de familie (mai cu seama daca e prima dupa cateva luni in care nu ai avut nevoie de asistenta medicala), pe langa cardul de sanatate trebuie sa aduci copie dupa CI + adeverinta de la angajator. La internarea in spital- copie Ci, card de sanatate, alta adeverinta de la angajator.
Ori de cate ori ai nevoie de concediu medical (chiar si cele de continuare a unui alt medical anterior), trebuie sa prezinti adeverinta de la angajator in care sa se mentioneze cate zile de concediu medical ai efectuat in anul curent. Ori aceasta informatie este ceruta angajatorului de insasi institutia (ministerul sanatatii, prin medicii sai, prin sistemul informatic, etc etc) care acorda acele zile de concediu.
Medicul ar trebui , prin intermediul cardului de sanatate, sau stiu eu? alt sistem informatic, sa poata face cross checks (cu CASMB sa vada daca pe ultima luna au fost platite cote de CAS pe numele pacientului- ceea ce inseamna ca e angajat; sa poate verifica istoricul pacientului (fisa medicala, istoricul de medicamente, concedii, boli, etc etc etc). Pacientului sa-i fie solicitata adeverinta doar in stituatii exceptionale.
Tatal meu (activ profesional, la 60 de ani) recent a suferit atac cerebral vascular- in 2 saptamani a trebuit sa obtin 5 adeverinte de la angajator (timp mult pierdut pe drumuri, ore libere luate de la serviciu, totul ca sa iau aceeasi hartie de 5 ori)