Mutarea in alta localitate sa se faca la cerere, pe baza unui contract de inchiriere, fara necesitatea vizei de flotant

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Daca o persoana fizica se muta dintr-o localitate in alta, inchiriind o locuinta, trebuie doar sa notifice primaria de acest lucru oferind o copie a primei pagini din contractul de inchiriere. Daca numele persoanei nu se afla in contract (stau mai multe persoane in chirie la acea adresa), proprietarul da o declaratie in acest sens.

Odata notificata, primaria introduce noua adresa in sistem ca adresa de corespondenta cu acea persoana. Cea din buletin este inutila pentru ca e absurd ca o persoana sa se deplasaze sute de kilometri pentru corespondenta.

Daca persoana fizica mutata intr-o noua localitate vrea schimbare de buletin cu adresa specifica noii localitati in care locuieste (pentru a usura interactiunile cu institutiile statului si a nu calatori sute de kilometri pentru lucruri banale) trebuie sa i se acorde aceasta schimbare pe baza unui contract de inchiriere. Fara vize de flotant.

Daca nu se poate acest lucru persoana fizica trebuie sa aiba posibilitatea sa se declare rezidenta a localitatii fara sa fie nevoie ca proprietarul sa declare ca preia persoana fizica in spatiu. Simplul fapt ca locuieste in aceasta localitate trebuie sa fie de ajuns pentru a muta toate interactiunile cu institutiile statului in acea localitate.