Obligaţia declarării noii proprietăţi la direcţia de taxe şi impozite locale în vederea stabilirii şi aplicării impozitului pe bunuri imobile

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (18 evaluari, media: 4,67 din maxim posibil 5)
Încarc...

Atunci cand cumperi o proprietate (imobil, teren) aceasta se inscrie in Cartea funciara si se face intabularea dreptului de proprietate. Toate informatiile despre peroprietari (nume,cnp) precum si datele despre proprietate(suprafata, etc) se inregistreaza in evidenta STATULUI. Noul proprietar trebuie sa se duca sa declare aceasta proprietate tot la STAT pentru a putea plati impozitul( a da bani). Pentru aceasta declarare, contribuabilul trebuie sa completeze 6 formulare(3 tipuri in 2 exemplare, nu sunt autocopiante), asta in cazul in care este unic proprietar, iar daca e coproprietar(sot si sotie), atunci 12 formulare!!!! Trebuie sa stai la coada cu numar de ordine cam 4-5 ore(eu atat am stat, daca ai noroc).

Spre exemplu:
Formular pt declarare proprietatii unde completezi suprafata imobilului, iar in loc sa mai fie inca o linie unde sa completezi si suprafata terenului de sub imobil, trebuie sa mai completezi alt formular pt aceasta.