Permis conducere auto

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (22 evaluari, media: 4,77 din maxim posibil 5)
Încarc...

Permisul de conducere este un act care atesta unele abilitati, in cazul acesta abilitata de a conduce un autovehicul.
1. De ce este necesara inscrierea domiciliului pe acest act? Acest lucru duce la nonsensul ca in momentul in care te muti (schimbi domiciliul) permisul de fapt nu mai e valabil. De ce? Nu mai stie persoana respectiva sa conduca daca s-a mutat?
2. De ce permisul are termen de valabilitate si trebuie iar analize medicale? Raspunsul dvs va fi sigur: pentru ca poate intre timp nu mai exista capacitatea fizica a persoanei de a conduce. Ei bine, acesta este un caz tipic de substituire a responsabilitatii. Responsabilitatea de a anunta politia ca o persoana nu este capabila sa conduca un vehicul este a MEDICULUI DE FAMILIE, nu e treba politiei.
Va spun absolut sigur pentru ca am permis de conducere german ca permisul este eliberat „pe viata”, si nu scrie nici domiciliul pe el.
Cele doua probleme enuntate au doar rolul de a obliga cetatenii in ambele situatii sa stea pe la cozi, sa plateasca bani relativi muti si, poate cel mai important, sa piarda foarte mult timp in loc sa munceasca. De ce nu luati model de la ei?