Prezența fizică la registraturi pentru depunerea unor acte

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (7 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Prezența fizică la ghișee pentru depunere anumitor acte mai simple* ar putea fi evitată dacă Poșta Română (și ambasadele) ar oferi (contra cost) un serviciu simplificat, tip `drop box` de identificare a cetățenilor și transmiterea documentelor fizice către autorități (oricare ar fi ele).

Identificarea ar putea fi înregistrată cu tot cu o copie de buletin / carnet de sănătate (cu cititoare de cabinet medical) + semnătura pe propria răspundere a expeditorilor.

Ar fi în mod deosebit util persoanelor din mediul rural și din orașe mici, care deseori sunt nevoite să se deplaseze până în reședința de județ doar pentru a depune acte**.

___________
* în cazul exclusiv (dar cred, foarte comun) al documentelor ce nu presupun discuții cu funcționarii, unde prezența fizică e necesară doar pentru identificarea deponentului.
**În același timp, Poșta Română ar beneficia de venituri suplimentare ceea ce i-ar putea eventual permite, pe viitor, să aibă capacitatea de a oferi și alte servicii mai complexe în facilitarea interacțiunii dintre cetățeni și instituțiile statului.