Procesul verbal, hotarari ale sedintelor de consiliu local

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (4 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Legea spune ca primariile nu sunt obligate sa publice online procesele verbale si hotararile consiliului local.
Cu toate astea sunt primarii care au investit in site-uri, mentenanta, gazduire, etc. dupa care au renuntat sa mai foloseasca acest instrument de minima transparenta.

Iau exemplu primariei din comuna unde locuiesc, comuna Barnova
Are peste 6000 de contribuabili, si site-ul a fost functionali cativa ani de zile.

Dupa ce traficul pe site a crescut si lumea se informa asupra hotararilor consiliului local, a proceselor verbale cu ce se discuta in sedintele de CL, cetatenii au inceput sa discute in mediul online vis-a-vis de activitatea consilierilor, a aparatului administrativ.

Acest lucru a deranjat si s-au oprit din a mai folosi site-ul oficial www.primariabarnova.ro

Pentru a fi la curent cu ce hotarari se iau, si ce directie are administratia locala trebuie sa batem zeci de kilometri si sa ne informam de la un panou aflat in aer liber unde documentele se deterioreaza in functie de intemperii.

Nu intelegem de ce o data facuta investitia DIN BANI PUBLICI, legea nu ii obliga sa nu mai renunte la acest instrument si pune pe drumuri cetatenii care se intereseaza de soarta si directia administratiei locale doar pentru ca le critica activitatea.
Nu mai spun ca aceste critici s-au lasat cu reactii ciudate din partea celor care conduc administratia locala: telefoane cu amenintari, injurii, pagini de facebook dedicate cu denigrari ale familiei, prietenilor….

Va multumesc