PUD-urile si PUZ-urile sa fie solutionate in 30-60 zile

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (8 evaluari, media: 4,75 din maxim posibil 5)
Încarc...

Pentru construirea sau modificarea unei case este nevoie uneori de un plan urbanistic (Plan Urbanistic Detaliat – PUD – sau Plan Urbanistic Zonal – PUZ) aprobat de primărie. Este notoriu faptul că în București un cetățean de rând așteaptă și câțiva ani până i se aprobă planul urbanistic care îi dă dreptul să ceară autorizația de construire. În presă s-a scris cu regularitate despre spăgile pe care unii funcționari de la primării sau de la Consiliul general ori consiliile de sector le pretindeau cetățenilor sau firmelor pentru a obține dreptul de a construi. Un caz a fost cel al lui Solomon Wigler, consilierul primarului Oprescu, cel care făcea lista cu proiectele care intrau în discuția Consiliului general, contra unei șpăgi, cum a constatat justiția, care l-a condamnat pe Wigler la închisoare.
E o bătaie de joc și umilire la adresa oamenilor să-i lași să aștepte ani de zile pentru o chestiune care ține de drepturile lor de cetățean și să le ceri și șpagă pentru asta.
Propun să se vină cu o lege care să impună primăriei și consiliului local să soluționeze un dosar PUD sau PUZ în 30 de zile, atunci când e vorba de o locuință unifamilială, poate ceva mai mult când e vorba de o construcție mai mare.