Registru Unic de Control PFA

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (12 evaluari, media: 4,67 din maxim posibil 5)
Încarc...

– Pe langa cererile deja publicate precum faptul ca ar trebui sa putem plati online absolut orice taxa/impozit/amenda fara a mai sta la cozi la ghisee, lucru care se intampla inca si este innaceptabil in zilele noastre si avand la dispozitie toata tehnologia mileniului III, doresc sa va povestesc din multele patanii cu birocratia din Romania una care mi-a ramas infipta in creier datorita gradului enorm de absurditate.

Cand mi-am infiintat acum cativa ani PFA-ul sub care functionez, la un moment dat ANAF Giurgiu a dorit sa imi cumpar un anume Registru Unic pentru Control. Toate bune si frumoase, merg la etaj la camera cutare, dau acolo ce acte trebuie, dar cand sa iau registrul aflu ca plata de vreo 30 lei trebuie sa o fac obligatoriu prin mandat postal, la o posta, si sa ma intorc cu dovada.

Deci, aflat in sediul ANAF, mama si tatal finantelor, care are la parter vreo 5-6 casierii una langa alta, a trebuit sa plec prin oras sa caut o posta, sa mi se dea un mandat postal antic de completat (in care nu intra tot IBAN-ul trezoreriei ca era prea lung) si sa stau la coada alte 25 de minute sa il depun, iar apoi sa ma intorc cu dovada platii si sa imi iau registrul.

Repet, am plecat din sediul ANAF care are multe casierii la parter ca sa ma duc la o posta ca sa le fac lor o plata prin mandat postal. Una dintre multele culmi ale ineficientei, birocratiei si pusului omului pe drumuri aiurea.