Succesiuni

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (2 evaluari, media: 5,00 din maxim posibil 5)
Încarc...

Proba cu doi martori a calitatii de succesibil si a numarului acestora (in absenta unui testament). Sunt necesari doi martori care cunosc de mult timp familia, care sa declare la notar ca, de exemplu, persoana decedata a avut doar cei doi copii care au deschis succesiunea.
Necesita timp pierdut pentru cei doi martori, in timpul programului de lucru (notariatele au, cel putin in unele orase, doar program 9-17, de luni pana vineri), eventual deplasarea acestora din alte localitati (de exemplu pentru cei din mediul rural). Daca persoana decedata a fost foarte in varsta iar mostenitorii si/sau persoana decedata s-au mutat succesiv in mai multe localitati sunt dificil de gasit acesti martori. O consider o proba subiectiva, deoarece unii martori pot fi influentabili, alti martori este greu sa detina date despre alti mostenitori posibili (de exemplu copii din casatorii/relatii anterioare, care locuiesc in alte zone).
De asemenea, in judetul Dolj, Camera Notarilor Publici solicita o deplasari la sediul acesteia, tot in timpul programului de lucru, cu Anexele 23 si 24, pentru a completa un formular in care se indica notarul la care se dezbate succesiunea.