consultanta, declaratii, controale ANAF

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (32 evaluari, media: 4,63 din maxim posibil 5)
Încarc...

1.Lipsa birou consultanta din partea ANAF
2.Executia contribuabilului pentru orice mica neregula, in loc sa se mearga pe indrumare si preventie. Ar trebui facuta o separare clara intre evaziune si alte nereguli ce pot fi corectate cu bunavointa reciproca, inclusiv prin suportul ANAF. Zelul sa se vada si in a ajuta contribuabilul, nu doar in amendarea lui. Cand vine ANAF Oradea dar si cei si judetele invecinate in control parca vin perceptorii de pe vremuri care ingrozeau populatia si ii jefuiau de toti banii prin amenzile date. Cum sa reziste contribuabilul de buna credinta cu atatea taxe,hartii de completat si amenzi fara numar???
3.Prea multe declaratii de completat lunar sau trimestrial. In statele europene civilizate, un singur formular/an este suficient, deci la ei se poate, asa ca poate copiem si noi modelul.
4.Prea multe proceduri de indeplinit zilnic, lunar, trimestrial:raportul Z, registru de casa, registru de incasari si plati, raport de gestiune,etc…
5.Amenzi prea mari pentru nereguli prea mici.Una este evaziunea si alta este sa gresesti pentru lucruri nesemnificative care sint cautate in mod deosebit pentru a da totusi o amenda.