formularul 088

foarte slabaslababunafoarte bunaexcelenta (16 evaluari, media: 4,88 din maxim posibil 5)
Încarc...

Completarea noului formular 088 si depunerea documentelor justificative este foarte anevoioasa si nestandardizata; presupune ca societatea este de risc la TVA si societatea trebuie sa se disculpe (deci noi trebuie sa demonstram ca nu suntem infractori).
Experienta proprie la sector 6 Bucuresti a durat cateva luni si m-a costat ca administrator de societate mica (mii de euro cifra de afaceri anuala) foarte mult timp si bani, nu m-am putut ocupa de domeniul de activitate.
Poate din exces de zel al lucratorilori ANAF, dar si din lipsa de standardizare a formularului si a modului de aplicare, a trebuit sa depun succesiv acte/copii in felul urmator:
1. mi se cereau unele acte cu termene foarte scurte de depunere, fara sa se tina cont ca sunt cetatean strain si trebuie sa vin de departe la Bucuresti
2. cand se depuneau actele cerute, se cereau alte acte… in termen scurt…
3. se depuneau acestea, se cereau altele… si asa mai departe cateva saptamani
4. la depunere noi aratam actele inspectoorului pentru verificare, acesta le punea intr-un sertar refuzand a ne semna de primire pe copii, fara a ni le returna sa le depunem normal prin registratura (am ramsa fara nicio dovada ce am depus, cand am depus… ilegal!)
5. am fost pusi sa dam si declaratie (ca la politie) dar ni s-a refuzat sa primim o copie dupa declaratie, cu toate ca am semnat-o
6. a trebuit sa depunem si documente pe care le-am mai depus acum cateva luni (ni s-a spus ca sunt pe undeva prin arhiva… haos!?)
7. trebuia sa functioneze cu completare/depunere electronica dar in realitate nu a functionat asa si a trebuit sa facem cozile pe la ANAF, consumand timp si bani
Toata aceasta procedura lasa un gust amar, descurajeaza investitiile si mediul de afaceri, marind birocratia si neincrederea in ANAF. A fost data si la TV.
Asa se vor mai inchide multe alte IMM-uri iar marii evazionisti raman bine mersi…

Multumim pentru atentie, apreciem foarte mult aceasta initiativa doar daca se vor vedea imbunatatiri!

Functionarii publici trebuie sa inteleaga ca ei sunt in slujba contribuabilor/cetatenilor care le platesc salariile (prin taxe) si sa actioneze ca atare, nu noi suntem in slujba lor cum ne trateaza acum cu aroganta! Consideram ca nu exista de loc cultura performantei, a acompetentei la ANAF, nu au indicatori de performanta si stiu ca sunt intangibili (stiu ca nu patesc mai nimic daca gresesc). Inacceptabil azi, in EU!